måndag 4 juni 2007

Vilodagen- en hektisk dag att vara ledig

Dagen idag har varit en dag full med aktiviteter. För att vara en kvinna som har tagit ledigt från jobbet så har jag utnyttjat min tid till fullo.
Dagen började med ett besök på högmässan i Fjärås kyrka- Fader Bengt höll en väldigt bra predikan om Guds tre gestalter, hur man kan se dem som tre dimensioner av samma bild...
Efter mässans slut hjälpte jag en ngt stressad vaktmästerska och en ngt mindre stressad ( inte stressad alls faktiskt vad det verkade)kantorska att gör i ordning inför kvällen begivenheter. Till vår hjälp hade vi också CJ och Mannila somhade blivit återfunnen och nu återlämnad till Fjärås ifrån Skövde. Vi skall iallafall få behålla honom ett tag framöver, vilket iallafall jag tycker är trevligt.
Efter en snabb kopp te i f-hemmet bar det iväg till staden för en snabb lunch tillsammans med unge herr Fredriksson. Det är alltid roligt att träffa honom. Han frågade om jag ville med ut och tågluffa i sommar. Jag har aldrig varit intresserad av detta förr, men nu blev jag faktiskt sugen. Tyvärr så kan jag inte i sommar med tanke på jobb och annat.
Unge herr F följde sedan med mig och handlade inför kvällens grillpartaj. Han som inte ens kunde vara med i afton följde snällt med och scannade mina varor. Det är en snäll pojke det.
Klockan 15:30 började repetionerna inför kvällens spektakel. Övning gick väl som övningar bruka göra tror jag mig kunna säga med min ringa erfarenhet av sådana.
Kl 18 började så själva gudstjänsten. Det var väl ca 60 personer där och lyssnade vilket inte var så många som det kunde varit, men många mer än om ingen hade kommit. Sångerna var av varierande slag, från tre världsdelar, tre språk och med fyra stämmor. Mitt solo ur "Noa" gick väl sådär, men det kunde gått bra mkt sämre också. Jag kom för högt i slutet och fick byta röstläge, men jag fick fram alla tonerna iallafall. Kvällen höjdpunkt var ändå Arnes solo i "Joschua" Det var känsla i den sången får jag säga.
Efter gudstjänsten var det så dags för färd hem till min altan och grillning. Kören skulle ha sin årliga vårfest, men jag valde faktiskt detta framför den.
Michel, Sandra och Elin kom till kyrkan och åkte med mig därifrån. Helena o Borgis kom efter kyrkan och åkte tillsammans hem till mig. CJ körde egen bil och Manilla sprang brevid en häst.
När vi skulle starta grillen hittade jag kol, men ingen tändvätska. CJ fick köpa med sig det, därav blev grillning lite försenad, men det blev gott när det väl blev färdigt.
Borgis och Mannila åkte hem relativt tidigt. Mannila skulle med flickvännen hem och Borgis skulle jobba tidigt. Helena skulle åkt med dem hem, men kom på att hon inte hade ngn nyckel in, så hon fick vackert stanna kvar en stund till.
CJ åkte hem med resten av folket vid 00:15. Det var en väldigt trevlig kväll. Väldigt roligt att träffa Michel på rätt sida Sverige igen. Roligt också att CJ var villig att stanna såpass länge en söndag kväll när arbete väntar på morgonen.
Har nu röjt undan disken efter kvällen och har varit ute med soporna. Känner mig lite mör i kroppen, men egentligen inte särskilt sömnig, men skall nog ändå gå och stifta närmare bekantskap med min kudde.
  • Dagen tips: Goda vänner växer inte på träd. Ta vara på de du har och var tacksam för den tid du kan spendera med dem. Det är jag efter denna kvällen.

Puss o Kram alla!

Inga kommentarer: